perjantai 7. toukokuuta 2010

Koko luokan yhteinen projekti...äidinkielenluokan uudistus.

Saimme maanantaina päätökseen koko luokan yhteisen projektin, jonka tilaaja oli yhden koulumme yksikön äidinkielenopettaja, kun kävimme asentamassa verhot ja muut tarvikkeet paikoilleen. Alunperin oli tarkoitus uusia vain verhot, mutta jotenkin se siitä sitten vähän laajeni... ☺

Luokassa on "mielenkiintoisesti" pitkä rivi matalia yläikkunoita, vaikkei kellaritilasta olekaan kyse. Vanha verho oli rypytetty kappa tarranauhalla laudan päälle kiinnitettynä.


Jokin aikaa sitten luokkaan on hankittu uudet tuolit, joiden värimaailma on aivan muuta kuin verhojen. Tuolit olivatkin innoituksen lähde uusia verhoja suunniteltaessa.


Paloturvallisesta Drapilux-kankaasta löytyi yllättävän hyvin kaikki kuusi tuoleissa olevaa väriä.


Seinälle, verhojen alle, Elina suunnitteli ja toteutti kolme runotaulua...ja tietty edelleen samaa värimaailmaa noudattaen.


Katossa kulkeva ruma ilmastointiputki olisi ollut mahdoton tehtävä peittää mitenkään, joten teimme sen, mitä oli tehtävissä ja korostimme sitä punaisella maalilla. Ja siitä tuli ikäänkuin punainen lanka koko juttuun!
Hyllyjen päälle hankittiin erilaisia säilytyslaatikoita ja vanha tummapuinen naulakko maalattiin siniseksi.Ikkunaseinää vastapäätä olevat kaksi suurta ilmoitustaulua haluttiin myös pirteämmiksi ja niinpä ne päällystettiin hauskalla sarjakuvakankaalla, jota värjättiin sieltä täältä tehosteväreillä.


Vielä lopuksi pöytien päällä olevat sähköpistokerasiat piilotettiin pieniin verhokankaan tilkuista tehtyihin suojuksiin.


Kokonaisuudesta tuli ainakin toteuttajien mielestä paljon entistä pirteämpi ja innostavampi! Eikä runsaat kirkkaat värit tehnyt tilasta yhtään liian levotonta.
Totuuden nimissä täytyy vielä mainita, että maalaustyöt teki joku muu kuin meidän luokka...tosin täysin meidän suunnitelmien mukaan. ☺
Jännityksellä jäämme odottamaan luokkaa käyttävien oppilaitten ja opettajien kommentteja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti